KATTAQO’RG’ON TUMANIDAGI JOY NOMLARI VA URUG’LAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada Samarqand viloyatining yirik tumanlaridan biri hisoblangan Kataqo’rg’on tumanining toponimikasi va etnotoponimikasi ya’ni ushbu hududda qadimdan yashab kelgan qabila va urug’lar nomlarining joy nomlariga ta’siri shuningdek ba’zi bir qabila nomlarining hudud nomiga ko’chganligi kabi masalalar o’rganilib chiqiladi. Shu jumladan ushbu hududda joylashgan, “Kadan”, “Mundiyon”,“Abulqosim” hamda boshqa tumanlarda ham uchraydigan “Chordara”, “Nayman”,“Arabxona” kabi nomlarning kelib chiqish tarixi chuqur tahlil qilinadi.