BOZORDAGI ASSIMETRIK AXBOROTLARNI YO'QOTISH YO'LLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
To'liq bo'lmagan ma'lumotlar- bu keng qamrovli ma'lumotlarning etishmasligi, ayniqsa bir tomonning harakatlarini boshqa tomonlar nazorat qila olmaydigan hollarda. Axborotning to'liqsizligining turlaridan biri uning assimetriyasidir. Axborot assimetriyasi- bu bitim taraflari o'rtasida mahsulot haqidagi ma'lumotlarning notekis taqsimlanishi.