Askiyaning lingvistik xususiyatlari (Journal of Universal Science Research, 2023)
Xalqimiz boy ma’naviy merosining ajralmas bir boʻlagi sifatida yashab kelayotgan ogʻzaki ijod na’munalarini oʻrganish, ularda aks etgan xalq hayotini insoniy tuygʻular tasvirini koʻrsatish, ularni leksik jihatdan chuqur tadqiq ostiga olish har doim dolzarblik kasb etib kelgan. Tadqiqot manbayi askiyaga xos boʻlgan lingvistik xususiyatlarni oʻrganish, chuqur tahlil qilishni talab qiladi.