MAKTABDA INGLIZ TILI FANINI O’QITISHDA O’YINLARDAN FOYDALANISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola maktabda ingliz tilini o'rgatishda o'yinlarning rolini o'rganadi. Unda adabiyotlarni har tomonlama ko‘rib chiqish, o‘yinlardan pedagogik vosita sifatida foydalanish bilan bog‘liq potensial foyda va muammolarni muhokama qilish ko‘rsatilgan. Maqolada, shuningdek, oʻyinlarni ingliz tili sinflariga integratsiyalash metodologiyasi koʻrsatilgan va oʻyinga asoslangan taʼlimning oʻquvchilarning tilni bilish darajasiga taʼsirini oʻrganuvchi empirik tadqiqotlar natijalari keltirilgan. Natijalar o'yinlarni o'quv dasturiga kiritishning ijobiy ta'sirini ta'kidlaydi va qo'llab-quvvatlovchi va qiziqarli o'quv muhitini yaratish muhimligini ta'kidlaydi. Umuman olganda, ushbu maqola ingliz tilini o'qitishda o'yinlarni qo'shish, o’quvchilar o'rtasida faol ishtirok etish, motivatsiya va tilni o'zlashtirishni rag'batlantirishni targ'ib qiladi.