MENOPAUZA DAVRIDAGI AYOLLAR RUHIY HOLATINI BAHOLASH VA O’RGANISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur ilmiy ish menopauza davridagi ayollar ruhiy holatini baholash va emotsional barqarorlikni saqlash usullarini o’rganishga bag’ishlanadi. Menopauza – bu ayollarning hayotidagi tabiiy, lekin murakkab jarayon bo’lib, u jismoniy va ruhiy o’zgarishlarni  keltirib  chiqaradi. Maqolada  menopauza  davrining ayollar ruhiy holatiga  ta’siri, shuningdek,  bu davrda  psixologik  barqarorlikni  saqlash  uchun mavjud  bo’lgan  amaliy  usullar ko’rib  chiqiladi. Tadqiqot  natijalari, menopauza  vaqtida  ayollar o’zlarini  yangi  hayot  bosqichiga  o’rganish,  ijtimoiy  qo’llab–quvvatlash  va  psixoterapevtik   yondashuvlarning   ahamiyatini   ko’rsatadi.