BUYRAKLARDA URAT TOSHLARINI XOSIL BO‘LISHI VA DAVOLASH YO‘LLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
siydik kislotasi nefrolitiazi, buyrak tosh kasalligi ning bir shakli, buyraklarda siydik kislotasi kristallarining to'planishi natijasida yuzaga keladi. Ushbu kristallar toshlarga to'planib, og'riqli va potentsial takrorlanadigan siydik yo'llarining obstruktsiyalariga olib kelishi mumkin.