RADIOAKTIV SEMENT: TIBBIYOT VA YADROVIY CHIQINDILARNI BOSHQARISHDA QO'LLANILISHI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada radioaktiv sementning tarkibi, xususiyatlari va qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor tibbiyot va yadro chiqindilarini boshqarishdagi innovatsion ishlanmalarga qaratilgan. Maqolada radioaktiv sementning suyak saratoni va metastazlarini davolashda qo‘llanilishi, shuningdek, yadro chiqindilarini barqarorlashtirish va uzoq muddatli saqlash uchun foydalanilishi yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bu material nurlanishni samarali nazorat qilish va mahalliy terapevtik ta’sir ko‘rsatish xususiyatiga ega. Ushbu maqola ilmiy va amaliy nuqtai nazardan radioaktiv sementning istiqbollarini baholashga qaratilgan.