NERV SISTEMASIGA OID KASALLIKLARNI ZAMONAVIY USULLARDA BARTARAF ETISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada nerv tizimiga oid kasalliklarni o‘rganish va ularni zamonaviy diagnostika va davolash usullari yordamida bartaraf etish masalalari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda asab tizimining buzilishi bilan bog‘liq kasalliklarning tarqalishi oshib borayotgani sababli ularni erta aniqlash va samarali davolash muhim ahamiyat kasb etmoqda.Tadqiqotda neyroximik tahlillar,neyroximoyatexnologiyalari, sun’iy intellekt yordamida diagnostika qilish va neyroreabilitatsiya kabi zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Ushbu usullar yordamida bemorlarning sog‘lig‘ini tiklashda muvaffaqiyatga erishish mumkinligi isbotlangan.