KARBAMID, FORMALDEGID VA BROMKREZOL ASOSIDAGI IONITNING SINTEZI VA XOSSALARI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tadqiqot ishining maqsadi shundan iboratki, karbamid va formaldegid smolasini bromkrezol bilan modifikatsiyalab olingan kompleks hosil qiluvchi ionitning sintezi o‘rganilgan. Sintez qilingan karbamid, formaldegid va bromkrezol (KFBK) asosidagi ionitning boshlang‘ich moddalar mol nisbatlarining ayrim d-metall ionlari bilan almashinish xossalari o‘rganilgan bo’lib, tadqiqotlar natijasida ba’zi d-metallarning sorbsiyalanish darajasi eng yaxshi ko‘rsatgichga ega bo‘lgan ionit karbamid, formaldegid va bromkrezolning 2:5:0,2 nisbati ekanligi aniqlandi.