O'ZBEKISTONDA NAFAQA TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH VA IJTIMOIY BARQARORLIKNI TA'MINLASH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada O'zbekiston Respublikasidagi nafaqa tizimi, uning rivojlanish yo'llari va aholi turmush darajasini yaxshilashdagi o'rni tahlil qilinadi. Nafaqa tizimini isloh qilish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar va ularni hal qilish usullari ko'rib chiqiladi. Tadqiqot davomida iqtisodiy va ijtimoiy omillar hisobga olinib, nafaqalarni oshirish orqali ijtimoiy barqarorlikni ta'minlash bo'yicha takliflar beriladi. Shu bilan birga, xalqaro tajriba asosida nafaqa tizimining samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy choralar tahlil qilinadi.