O‘ZBEK XALQ MAQOLLARNING NUTQ RIVOJIDAGI TABIYAVIY AHAMIYAT (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu mavzu nutqning o‘ziga xos xususiyatlarini uning inson tarbiyasi va madaniyati rivojiga qo‘shadigan ulkan ta'sirini o‘rganishga qaratilgan. O‘zbek xalq maqollari, qadimiy va zamonoviy tafakkur sintizini aks ettirgan holda, insonni axloqiy va estetik jixatdan tarbiyalashda muhum vosita hisoblanadi.