TA‘LIM TEXNOLOGIYALARNI TADBIQ ETILISHI ORQALI TAYACH KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqoloada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida kompetensiyaviy yondashuv   bir o‘qitiladigan bo‘limini o‘qitishning metodik tizimini yaratishda turli innovasion yondashuvlar hisobga olinadi. Masalan, ushbu metodik tizimni yaratishda an’anaviy o‘qitishning metodik tizimidan farqli o‘laroq, umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘qitiladigan  dars mashg‘ulotlari rejalari metodik tizimining asosiy elementi sifatida ishtirok etishi o‘rganilgan.