AHOLI STATISTIKASI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada aholi statistikasi tahlil qilinadi. Aholi soni, tarkibi, o‘sish dinamikasi va hududiy taqsimot kabi jihatlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, statistik ma‘lumotlarni tahlil qilish usullari, ularning jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta‘siri yoritiladi. Metodologik yondashuvlar orqali aholi statistikasini yanada chuqurroq o‘rganish uchun ilmiy asoslar keltirilgan.