BO’LAJAK MUHANDISLARNING INTELEKTUAL TADQIQOT KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODOLOGIYASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada kichik yoshdagi o'quvchilarning ilmiy-tadqiqot qobiliyatlarini shakllantirish va tizimni ishlab chiqish haqida so'z boradi. Tadqiqot faoliyati doirasida bo'lajak mutaxassisni uzluksiz innovatsion tayyorlash hamda intelektual loyiha faoliyatiga jalb qilish bo'yicha ish olib borish, o'qituvchi tomonidan tadqiqot mavzularini talabalarning salohiyatidan kelib chiqqan holda tesdiqlab berish.Tanlangan mavzu bo'yicha adabiyotlarni tahlil qilish metodikalari qolaversa mavzular va talabaning individual ishini tanlagandan so'ng o'qituvchi bilan tadqiqot mavzularining ommaviy tahlilar o’tkazishlari haqida tavsiyalar ishlab chiqilgan. Bu yerda talabalar maqsadlarni taqdim etadilar va kelajakdagi dizayn ishlarining maqsadlari va ularni ifodalash ish rejasini tuzib olishlar hamda intelektual qobilyatning rivojlanishi haqida metodik tavsiyalar ilgari surilgan.