AKSIZOSTI TOVARLAR NARXLARINING KORXONA QIYMATIGA TAʼSIRI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqola aksizosti tovarlar narxlarining korxona qiymatiga ta‘sirini tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Bunda aksiz solig‘i iqtisodiyotni boshqarishda muhim ahamiyat kasb etib, narx siyosati va davlat soliq tizimini takomillashtirish yo‘nalishlarida dolzarb hisoblanadi. Aksiz solig‘i davlat daromadlarini shakllantirishda va muayyan tovar va xizmatlar iste’molini tartibga solishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada aksizosti tovarlar narxlarining korxona qiymatiga taʼsirini takomillashtirish bilan bog‘liq muhim masalalar tahlil qilinadi.