TIBBIYOTDA SUN’IY INTELLEKTNING O‘RNI VA AXAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Zamonaviy tibbiy diagnostika va profilaktika texnik vositalariga bog‘liq bo‘lib qoldi, tabiiyki, ushbu qurilmalar dastur tomonidan boshqariladi, shu jumladan, sun'iy intellekt algoritmlarini o‘z ichiga olgan kompyuter dasturlari. Tibbiyotning eng muhim yo‘nalishlaridan biri sifatida jarrohlik amaliyoti zamonaviy robotlashtirilgan qurilmalar tomonidan ham amalga oshiriladi. Jarrohlikda sun'iy intellekt (SI) robotlari tizimlarining moslashuvchanligi va aniqligini sun'iy intellekt texnologiyasining ilg‘or imkoniyatlari bilan birlashtiradi. Ushbu zamonaviy jarrohlik robotlari jarrohlarga murakkab jarrohlik muolajalarini aniqroq va samarali bajarishda yordam berish uchun yaratilgan.