GALLIY ARSENIDI ASOSIDAGI QUYOSH ELEMENTLARI YUZASIGA TUSHADIGAN CHANG ZARRALARINING TA'SIRINI TEKSHIRISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu tadqiqot chang zarralarining Galliy Arsenid (GaAs) asosidagi quyosh xujayralarining ishlashiga ta'sirini o'rganadi. Quyosh panellarida chang to'planishi keng tarqalgan muammo bo'lib, ularning samaradorligini sezilarli darajada kamaytiradi. GaAs yuqori samarali quyosh xujayralari uchun istiqbolli materialdir, ammo samarali texnik xizmat ko'rsatish va ishlashni optimallashtirish uchun uning chang zarralari ta'siriga sezgirligini tushunish kerak. Ushbu tadqiqotda chang zarralarining GaAs quyosh batareyasi ishlashiga ta'siri keng qamrovli eksperimental tadqiqot orqali baholanadi. Topilmalar turli xil chang zarralari o'lchamlari, kontsentratsiyasi va tarkibining GaAs quyosh batareyalarining quvvat chiqishi va samaradorligiga ta'sirini ochib beradi. Natijalar changni kamaytirish strategiyalarini ishlab chiqish va GaAs asosidagi mustahkam va bardoshli quyosh panellarini loyihalash uchun qimmatli tushunchalarni beradi.