Homiladorlikning dastlabki belgilarini bilish orqali kelib chiqishi mumkin bo’lgan nuqsonlarni oldini olish (Journal of Universal Science Research, 2023)
Homiladorlikning asosiy belgisi paydo boʼlishidan oldin – hayz koʼrishning kechikishi, tanadagi oʼzgarishlar sezilmaydigan tarzda sodir boʼladi. Ammo, kimdir uchun ular birinchi oydan oldin ham sezgir boʼladi. Ushbu oʼzgarishlar embrionni himoya qilishga, uning rivojlanishini qoʼllab-quvvatlashga qaratilgan. Avvalo, homiladorlik uchun masʼul boʼlgan baʼzi gormonlar sinxronlashtiriladi: estrogen, hCG (inson xorionik gonadotropini), progesteron. Ular kelajakdagi embrion, uning muvaffaqiyatli shakllanishi uchun qulay ozuqa muhitini yaratish uchun kerak.