TEZKOR KONTRATSEPTSIYANI QO’LLASH ORQALI REJALASHTIRILMAGAN HOMILADORLIKNI OLDINI OLISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Tezkor kontratseptsiya maqsadida ichiladigan medikamentoz preparatlar hammasi gormonal hisoblanib, tarkibida levonorgestrel va atsetat ulipristal moddalarini tutadi. Bular yagona preparatlar boʼlmasada eng ommalashgani va effektivi hisoblanadi. Аgar tezkor kontratseptsiya preparatlarini jinsiy aloqadan keyin dastlabki 72 soat davomida ichilsa, homilador boʼlish ehtimoli 1-2 foizni tashkil etadi.