INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA "OILA" KONSEPTINI LINGVO-MADANIY JIHATDAN O'RGANISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
“Oila” konsepti lingvo-madaniy mazmunining leksik, frazeologik, paremiologik va matn sathlarida namoyon bo'lishini taʻminlovchi omillarni ochib berish, chog'ishtirilayotgan tillarda oila munosabatlari konseptual idrokidagi o'xshashlik va farqlarni ilmiy asoslashdan iborat. “Oila” konseptining lingvistik mohiyati va uning til taraqqiyotidagi rolini  aniqlash; ingliz va o'zbek tillarida “oila” konseptining lingvo-madaniy  mazmunini leksika, frazeologiya, paremiologiya va badiiy matnlar  materialida ochib berish va tavsiflash; milliy-madaniy xususiyatlarni  hisobga olgan holda “family” va “oila” leksemalarining konseptual asosini  taqqoslash; ingliz va o'zbek xalqlari hayotida oilaviy munosabatlarni aks  ettiruvchi lisoniy birliklar shakllanishini taʻminlovchi lisoniy hamda  nolisoniy omillarni aniqlash; yaqin qon-qarindoshlik va uzoq qarindoshlik, er-xotin qarindoshligi va urug'chilik munosabatlarini ifodalovchi ingliz va  o'zbek atamalarining tasnifini shakllantirish, taqqoslanayotgan tillarda  odamlarning oila ichidagi va qarindoshchilik aloqalarini bildiruvchi  leksemalar guruhlaridagi o'xshashliklar va farqlarni ajratish.