Muqimiy ijodi badiiy matn sifatida (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola o‘zbek demokratik  adabiyotining  yirik  namoyandalaridan  biri bo‘lmish Muhammad Aminxo‘ja Muqimiyning ijodiy me’rosini o‘rganishga qaratilgan. Shuningdek, uning  asarlari  matn   sifatida tahlil  qilingan  va  Muqimiyning  ilmiy-badiiy me’rosini puxta o‘rgangan bir qancha adabiyotshunoslarning fikrlari o‘rganilgan.