Buyuk Britaniyada ta’lim tizimi va oliy ta’lim muassasalarida ilm olishning ahamiyatliligi. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim tizimi islohotlari haqida so’z yuritiladi. Ma’lumki, Buyuk Britaniya ta'lim tizimining ko'plab asrlar davomida ishlab chiqilgan va bugungi kunda u eng yuqori sifatli standartlarga javob dunyoning eng yaxshi biri hisoblanadi. AQSh universitetlari bilan bir qatorda, ayni paytda Britaniya oliy o’quv yurtlari xorijiy talabalar orasida eng mashhur bo’lib hisoblanadi. Shu bilan birga, Angliya-sakson dunyosida ta’lim tizimlarining o’xshashligini hisobga olgan holda, Buyuk Britaniyada oliy ta’lim tizimi boshqa mamlakatlarga nisbatan o’ziga xos xususiyatlari va afzalliklariga ega