ИҚЛИМ ЎЗГАРИШЛАРИ ТАЪСИРИДАН ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИНИ СУҒУРТАЛАШ ВА МОЛИЯВИЙ ҚЎЛЛАБ - ҚУВВАТЛАШ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Мақолада иқлим ўзгаришлари билан боғлиқ муаммолар рўй бераётган айни вақтда қишлоқ хўжалигида иқлим ўзгариши таъсирини камайтиришда суғурта хизматларини кўрсатиш орқали молиявий қўллаб-қувватлаш масалалари илмий жиҳатдан асослаб берилган. Қишлоқ хўжалигини суғурталаш имкониятларидан самарали фойдаланиш орқали иқлим ўзгаришлари таъсирини бартараф этиш ва кўрилган молиявий зарарларни қоплашда айнан суғурталашнинг аҳамияти кенг ёритилган.