Ixtiro va kashfiyot (Journal of Universal Science Research, 2023)
Dunyoda intellektual salohiyat mahsuli bo’lgan ixtiro va kashfiyotlar alohida qadirlanadi. Chunki har qanday yo’nalishdagi ixtiro yoki fan yangiligi, avvalo, muayyan soha rivojiga, qolaversa, mamlakatning iqtisodiy taraqqiyotiga xizmat qiladi.  Bu esa o’z navbatida, inson hayotini yanada yaxshilash, baxtli va farovon hayotini ta’minlashga asos bo’ladi.