O’ZBEKISTONDA TURIZM SALOHIYATININING ASOSIY KO’RSATKICHLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqolada o’zbekistondagi turizm salohiyatini oshirishdagi maqsadlar uchun qo’llanadiga omillar, shart sharoitlari, loyihalar hamda qonun doirasidagi olib borilayotgan ishlarni tahlil qilish orqali, mamlakatimizda shu sohaning umumiy ko’rsatkichlari yoritilib beriladi.Xammamizga ma’lumki O’zbekiston turizm sohasida ulkan imkoniyatga ega mamlakat hisoblanadi. Bunga misol tariqasida boy tarixi, boy madaniyati, shu bilan bir qatorda o’zbek milliy qadiryatlaridir. Shunga qaramasdan ushbu sohadagi boy resurslarimizdan to’laqonli ravishda foydalana olmayapmiz. Ushbu maqolani yoritib berishda asosan sintez, analiz hamda statistik ma’lumotlarga tayangan holda O’zbekiston turizimi salohiyat darajasi ko’rib chiqiladi.