QUYOSH BATAREYALARI YUZASIDAGI CHANGLANISH DARAJASINING SAMARADORLIKKA TA’SIRINI TADQIQ ETISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Quyosh panellari yuzasida changning to'planishi ularning samaradorligini sezilarli darajada pasaytirishi mumkin, bu esa energiya rentabelligining pasayishiga va texnik xizmat ko'rsatish xarajatlarining oshishiga olib keladi. Shuning uchun quyosh panellarining ishlashini saqlab qolish uchun ularni muntazam tozalash kerak. Ushbu tadqiqotda biz quyosh panellarini changdan tozalash va ularning samaradorligini oshirish uchun turli xil tozalash usullarining samaradorligini o'rganamiz. Shuningdek, biz eng tejamkor yondashuvni aniqlash uchun turli tozalash strategiyalarining xarajatlari va afzalliklarini solishtiramiz.