BADIIY MATNDA FRAZEMALARNING POETIK IMKONIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur  maqolada  poetik  matnda  frazeologik   birliklarning  tutgan  o‘rni,  ularning  poetik  aktuallashuvga  o‘ta  moyilligi,  voqea,  hodisa hamda   turli xarakterlarni tasvirlashda  o‘zining  ixchamligi,  siqiqligi, ma’no  ifodasining   ta’sirchanligi  kabi  masalalar  yoritilgan. Shu bilan  birga, ijodkorning  frazemalarni  badiiy  matnga  olib  kirishdagi  mahorati  va  undan  foydalanish  individualligi  yoritilgan.