Пахтани Йирик Ифлосликлардан Тозалаш Технологияси Машиналари Таҳлили (Journal of Universal Science Research, 2023)
Пахта хомашѐсини йирик органик ифлосликлар – кўсак пўчоғи, ғўза чўплари ва баргларидан тозалаш учун пахта хомашѐсини қайта ишлаш жараѐнида асосий ишчи органи аррали барабан бўлган тозалагичлардан фойдаланилади [1] . Аррали тозалагич асосини аррали барабан, ил-дирувчи чўтка, колосникли панжара ва чўткали ажратувчи барабан ташкил этади