Boshlang’ich sinf tarbiya fanini o’quvchilarining tarbiyalashda sharq allommalarining ma’naviy merosi orqali takomillashtirish. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Boshlang’ich sinflarda tarbiya darslari nazariy tarzda olib boriladi, natijada o’quvchilar nazariy bilimlarga ega bo’lib, boradilar.  Boshlang’ich sinf o’quvchilariga dars berishda o’qituvchilardan yuksak mahorat va sabr talab qilinadi. Har bir dars zamonaviy texnologiyalar va metodlar bilan tashkillashtirilganda o’quvchilarning o’zlashtirish darajasi o’sadi.