BULUTLI SAQLASH TIZIMLARI VA ULARNING TASHKIL ETILISHI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada bulutli saqlash tizimlari (Cloud Storage) va ularning tashkil etilishi, zamonaviy texnologik infratuzilmalarda o'rni, afzalliklari va kamchiliklari batafsil ko'rib chiqilgan. Bulutli saqlash, ma'lumotlarni internet orqali masofaviy serverlarda saqlash va boshqarish imkonini beruvchi tizim sifatida, axborot texnologiyalarining muhim qismiga aylangan. Ushbu tizimlar foydalanuvchilarga ma'lumotlarni har joydan va har qanday qurilmadan kirish imkoniyatini yaratadi.