MINTAQAVIY IQTISODIYOTDA QISHLOQ XO‘JALIGI KLASTERLARINING INNOVATSION YONDASHUVLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada qishloq xo‘jaligi klasterlarining mintaqaviy iqtisodiyotdagi o‘rni va ularning innovatsion yondashuvlar asosida rivojlantirilishi yoritiladi. Klasterlash jarayoni orqali resurslardan samarali foydalanish, ishlab chiqarish hajmini oshirish va eksportni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Misol sifatida O‘zbekistondagi agrosanoat klasterlari tajribasi keltirilgan.