MINTAQAVIY IQTISODIYOTDA SANOAT KLASTERLARINING RIVOJI VA ISTIQBOLLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada mintaqaviy iqtisodiyotda sanoat klasterlarining rivojlanishi va ular mintaqaning iqtisodiy o‘sishiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Klasterlarni tashkil etishning asosiy tamoyillari, ularning innovatsiyalar va eksport salohiyatini oshirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shu bilan birga, klasterlarni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan strategiyalar va davlat siyosatining roli ko‘rib chiqiladi.