IQTISODIYOTNI DIVERSIFIKATSIYA QILISH: YANGI ISTIQBOLLAR VA BARQAROR RIVOJLANISH UCHUN IMKONIYATLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada iqtisodiyotni diversifikatsiya qilishning ahamiyati, uning mamlakat iqtisodiy barqarorligiga ta’siri va global tendensiyalar tahlil qilingan. Turli iqtisodiyotlarda amalga oshirilgan diversifikatsiya siyosatlari misolida uning ijobiy va salbiy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlar, xususan, innovatsion texnologiyalarni joriy qilish va eksportga yo‘naltirilgan strategiyalarni kengaytirish orqali diversifikatsiya jarayoni o‘rganilgan. Natijalarda diversifikatsiyaning iqtisodiy barqarorlikka olib keluvchi omil sifatidagi roli isbotlangan.