KAMERALIZM VA DAVLAT IQTISODIYOTI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola kameralizmning rivojlanishi, uning davlat iqtisodiyoti tushunchasi bilan bog‘liq o‘rni va uning hozirgi kunda amaliyotga tatbiq etilishi masalalarini o‘rganadi. Kameralizm, asosan, XVII-XVIII asrlar Evropasida rivojlangan iqtisodiy tizim bo‘lib, davlatni boshqarish va iqtisodiyotni tartibga solishda samarali yondashuv sifatida qaralgan. Maqolada, kameralizmning davlat iqtisodiyoti bilan aloqasi va uning zamonaviy iqtisodiy siyosatdagi ahamiyati tahlil qilinadi.