FISKAL SIYOSAT VA UNING MOHOYATI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Fiskal siyosat davlatning iqtisodiyotni boshqarishdagi asosiy vositalaridan biri bo‘lib, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish va ijtimoiy barqarorlikni saqlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada fiskal siyosatning ahamiyati, davlatning soliq va byudjet xarajatlarini boshqarish orqali iqtisodiyotga ta’sir ko‘rsatish usullari va ularning samaradorligi chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, fiskal siyosatning davlat qarzi va inflyatsiyaga ta’siri ham qamrab olingan.