QARAQALPAQSTANDA ERTE DÁWIRDEGI XALIQ MEDICINASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Qaraqalpaqstanda erte dáwirlerden xalıq medicinasıan paydalanıp kelingen. Bul ata-babalarımızdan qalǵan úlken tájribe bolıp, ol neshe mıń jıllar dawamında jıynalǵan. Kolonial dáwirde bolsa zamanagóy medicina kirip kelgeni menen jergilikli xalıqqa xızmet etilmesten, kolnizatorlar ózleri ushın alıp kelgen edi. Avtor usı maqalada Qaraqalpaqstandaǵı erte dáwirdegi xalıq medicinası haqqında sóz etedi.