PERIODONTIT KASALLIGI TURLARI VA KLINIK KECHISHINI BAHOLASH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada periodontit kasalligi kelib chiqishi va turlari, klasifikatsiyasi, oldini olishda zamonaviy davolash usullari xaqida berilgan. Jumladan, Periodontit - bu tishning ligamentli apparati sohasidagi yuqumli-yallig‘lanish jarayoni. Infeksion periodontit, Jarohatli periodontit, Medikamentoz periodontit turlarini o‘ziga xos kelib rivojlanish yo‘llarini yoritib berilgan. Zamonaviy konservativ davo usullari va jarrohlik aralashuvlaridagi natijalar bayoni keltirilgan.