SURXONDARYO VILOYATINING GEOGRAFIK JOYLASHUVI VA EKOLOGIK HOLATI. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada O‘zbekistonning janubida joylashgan Surxondaryo viloyatining geografik joylashuvi va  o‘ziga hos ekologik xususiyatlari, aholi salomatligini mustahkamlash va kasalliklarning oldini olishda sanitariya-gigiyena talablariga rioya qilish qoidalari, Surxondaryoda atrof-muhit monitoringini o'tkazish, uning ekologik holatini baholash va atrof-muhit omillari va aholi salomatligini  saqlash borasida olib borilayotganligi tahlil e‘tib o‘tilgan.