MAMLAKATIMIZDA BYUDJET VA KORPORATIV BUYURTMACHILAR XARIDLARINI TASHKIL QILISHDA TADBIRKORLIK SUBYEKTLARI FAOLIYATINI XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Byudjet va korporativ xaridlarni tashkil etish jarayonida muayyan mamlakatlarning ilg‘or iqtisodiy rivojlanishi, siyosiy tuzilmalari va xaridlarni tartibga solish kabi turli omillarga qarab farqlanadi. Shu bilan birga, bir qancha rivojlangan mamlakatlar o‘zlarining samarali va shaffof xarid amaliyotlari bilan e’tirof etilgani diqqatga sazovordir. Mazkur tezisda xorij davlatining bu jarayonni tashkil etish bosqichlari va mamlakatimizda uni takomillashtrish ishlari hamda butun dunyodagi mavjud muammolar keltirilgan.