SURXONDARYO VILOYATI ISTE’MOL TOVARLARI ISHLAB CHIQARISH HAJMINING QO‘SHILGAN QIYMATINI EKOMETRIK MODELLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati iste’mol tovarlari ishlab chiqarish hajmi qo‘shilgan qiymatini ARIMA modellari yordamida prognozlashtirilgan. Dastlab vaqtli qatorning statsionarligi tekshirilgan. Model tartibi aniqlanib, integratsiyalashgan avtoregressiya va sirg‘aluvchi o‘rtacha modeli tuzilgan. Natijada 2019 yilga qadar prognoz qiymatlar olingan