MADANIYATLARARO MULOQOTDA DISKURS TAHLILGA LINGVOMADANIY YONDASHUV. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada madaniyatlararo muloqotda diskurs tahliliga lingvomadaniy jihatdan yondashish shakllari, ularning til birliklaridagi shakllari, qo’llaniluvchi metodlari va ma’no mazmuni ochib berilgan. Yuqoridagilarga qo’shimcha ravishda bu sohaning rivojiga hissa qo’shgan olimlar fikri ham tahlil qilindi. Hozirgi zamonda eng dolzarb masalalardan biri bo’lib kelayotgan lingvomadaniyatshunoslik faning asoslari til va madaniyatning o’zaro bog’liqlik muammosi o’rganildi.