TIBBIYOT AMALIYOTIDA OPTIKAVIY QONUNIYATLARDAN FOYDALANISH. REFRAKTOMETR YORDAMIDA SUYUQLIKNING KONTSENTRATSIYASINI ANIQLASH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Dunyoda tibbiy ta’lim tizimini rivojlantirishda o‘quv jarayonini mustaqil ta’lim orqali tashkil qilish Biofizika fani sifatida boshqa ko‘p fanlardan ajralib chiqqan. Innovatsion ta’lim texnologiyalari asosida  olimlar biofizikaning yana bir yo‘nalishini ajratishmoqda. Ushbu yo‘nalish fizikaviy omillar-ionlovchi radiatsiya, yorug‘lik, ultratovush va hokazolarning organizmga bo‘lgan ta’sirini o‘rganadi Uning asosiy vazifalaridan biri organizm funksional holatini ob’ektiv baholash uchun  qo‘llash mumkin  bo‘lgan fizikaviy va kimyoviy parametrlarni aniqlashdan iboratdir