BOSHLANGʻICH SINF TEXNOLOGIYA DARSLARIDA EKOLOGIK TALIM TARBIYANI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
ushbu maqola biologik xilma-xillikni o‘rganishi va uni saqlab qolish mexanizmini ishlab chiqish, inson ta’siri natijasida kutiladigan xavf-xatarni baholash va oldindan ko‘ra bilish, tabiiy resurslarni saqlab qolish, ko‘paytirish va undan rasional foydalanish to`g`risida yozilgan.