TARIXIY QAHRAMON VA BADIIY OBRAZ (Shahodat Ulug‘ning “Xaloskor sulton Sayfiddin Qutuz” romani misolida) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqola yozuvchi Shahodat Ulug‘ning “Xaloskor sulton Sayfiddin Qutuz” romanining bugungi o‘zbek adabiyotiga qo‘shgan hissasi, yangi roman sifatidagi yutuqlari va kamchiliklarini ilmiy jihatdan yoritib berishga qaratilgan.