SOʻNGI YILLARDA OʻZBEKISTONDAGI TASHQI SAVDO AYLANMASI: EKSPORT TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Rivojlanish sari  jadal harakat qilayotgan Mamlakatimizda olib borilayotgan iqtisodiy islohotlar oʻz natijasini koʻrsatib, jahon mamlakatlari bilan savdo aloqalarini yoʻlga qoʻymoqda. Ayniqsa, bugungi kunda eksport salohiyatini oshirish va tadbirkorlikni rivojlantirish nuqtai nazardan qabul qilinayotgan qonunlar mahalliy bozor tadbirkorlarini jahon bozorida faoliyat almashinishiga turtki beradi. Shuningdek davlat eksportini jadallashtirish va milliy mahsulotlarni uzoq oʻlkalargacha kirgizib borish asosiy maqsad va ustuvorlik hisoblanadi.