TUPROQ TARKIBIDAGI CU(II) MIKROELEMENTINING MIQDORINI INVERSION VOLTAMPERMETRIK USULDA ANIQLASHNING OPTIMAL SHAROITLARINI TANLASH. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Tuproq analizida eng muhim jarayonlardan biri - bu tuproqni analizga tayyorlash hisoblanadi. Shu sababli tuproqni analizga tayyorlashning sodda va qulay usulini ishlab chiqish hamda tuproq tarkibidagi mikroelentlarning harakatchan shakllarini aniqlash muhim ahamiyat kasb etadi, sababi o’simliklar aynan shu harakatchan shakllarni o’zlashtiradi. Tuproq tarkibidagi Cu(II) mikroelementining harakatchan miqdorini inversion voltampermetrik usulda aniqlash sharoitlari oʻrganildi.