3D FRAKTAL INTERPOLYATSIYA YORDAMIDA SIRTLARNI MODELLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada uch o‘lchovli (3D) fraktal interpolyatsiya tushunchasi va undan 3D sirtlarni modellashtirishda foydalanish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Shuni ta’kidlash kerakki, ushbu maqola fraktal interpolyatsiyani model sifatida emas, balki faqat raqamli vosita sifatida ko‘rib chiqadi. Tadqiqotning maqsadi berilgan 3D sirt uchun modellarni olish va ularni ma’lum darajada unga o‘xshatish metodologiyasini yaratishdir. Modellar to‘plamini esa 3D grafik tasvir, muayyan texnologik jarayonni simulyatsiya qilish, yopishtirilgan yuzalar uchun sifatni baholash kerak bo‘lganda tekshirish mumkin. Muayyan 3D sirtni o‘lchash va modellar to‘plamini yaratish o‘lchovlarni ko‘p marotaba bajarishdan ko‘ra ancha tejamkor.