QISHLOQ XO’JALIGIDA YER RESURSLARIDAN FOYDALANISHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Qishloq xo‘jaligiga yo‘naltirilgan yerlardan foydalanishda tuproq unumdorligini takror ishlab chiqarish bosqichi yerlarni takror ishlab chiqarish davrida muhim tarkibiy qism sanaladi. Agar yer resurslari takror ishlab chiqarilmasa, kelgusi takror ishlab chiqarish davrida yerning mahsuldorligi past bo‘ladi. Avval iste’mol qilingan yer resurslarini takror ishlab chiqarmasdan turib ham, ma’lum bir muddat vaqtinchalik samara olib turish mumkin, lekin bu yerning sifatiga bog‘liq bo‘lmay, ishlab chiqarishning boshqa omillarini intensifakitsiyalash orqaligina amalga oshirilishi mumkin. Bunda ishlab chiqarishning asosiy omili – yer ishlab chiqarish jarayonida o‘z rolini kamroq bajaradi va pirovardida, boshqa omillar zarur natijalarni bermaydi yohud sarflangan xarajatlarga mutanosib bo‘lmaydi.