O‘ZBEKISTONNING JANUBIY VILOYATLARI AHOLISI ORASIDA TO‘QUVCHILIK VA YIGIRUV. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonning janubiy viloyatlari aholisi orasida to‘quvchilik va yigiruv san’atining rivojlanishi, uning tarixi va hozirgi kundagi ahamiyati haqida hikoya qiladi. Janubiy viloyatlarning o‘ziga xos madaniyati va an’analari to‘quvchilik va yigiruv ishlarida o‘z aksini topgan. Ushbu maqolada to‘quvchilik va yigiruv san’ati bilan shug‘ullanadigan aholi guruhlari, ularning mahsulotlari va bu hunarning iqtisodiy va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi – janubiy viloyatlarda to‘quvchilik va yigiruv san’atining jozibadorligi va o‘ziga xosligini yoritishdir.