DRAMATIK ASARLARDA UNDALMANING LINGVOPOETIK VOSITA SIFATIDA QO‘LLANILISHI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada  dramatik asarlarda qo‘llanilgan undalma (murojaat birliklari)ning o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganilgan. Undalma dramatik asarlarda nafaqat murojaat birligi sifatida, balki qahramon xarakterini ochib berish, individual nutq hosil qilish, so‘zlovchining subyektiv munosabati, milliy mentalitetni ifodalash, emotsional-ekspressivlikni kuchaytirish kabi lingvopoetik maqsadlarda qo‘llanilishi Sharof Boshbekov dramalaridan olingan misollar asosida yoritilgan.